Rekkehuset som står i Planetveien, tegnet av Arne Korsmo og Christian Norberg Schultz, står skrevet i norsk arkitektur-historie som et svært viktig funkis-bygg. Bygget står oppført på Vettakollen, Oslo og ble bygget ferdig i 1955. Husets vegger er bygget av en stålkonstruksjon som gir boligeieren stor valgfrihet når det kommer til bruken og oppdelingen av husets rom. Fasaden er basert på firkantete og skjematiske former som også gir eieren og arkitekten valgfrihet til å veksle mellom forskjellige materialer.

Lyset står her i sentrum og er det som former og gir rommene ulike karakteristikker. Bygget kombinerer elegant gjennomsiktige flater og glassplater i både veggene, tak osv. Innenfor fasaden er interiøret preget av bevegelige plater og gardiner som kan flyttes på etter smak og behov. Dette gir eieren stor mulighet for å variere og skreddersy interiøret og romfordelingen etter behov.

Boligens sin elektriske belysning er ytterst neddempet for å la det naturlige lyset spille en større rolle. Stuens oppbygning og takbelysning legger større vekt på en generell, og begrenset, belysning av hele rommet istedenfor å ha fokus på enkelte områder eller ting.

Fredet

I 2014 ble rekkehuset i Planetveien, tegnet av Arne Korsmo, fredet av Riksantikvaren. Riksantikvaren begrunner avgjørelsen med at Planetveien 10 A, 12 og 14 er noen av det beste av arkitekturen oppført på 1950-tallet-

Man har valgt å frede utsiden av nr. 10 A og 14, mens man har gått så langt som å også frede interiør og noe inventar i nr. 12 siden dette var Arne Korsmo sin arbeidsstue, i tillegg til bolig. Dermed er denne boligen et av de viktigste privathjemmene innen norsk arkitektur. Møblene og rommene er ikke enkeltstående objekter, men utgjør heller en symbiotisk enhet som gir et godt bilde av Korsmo sitt liv og virke. Riksantikvaren, nåværende eier og de tidligere eierne samarbeider om å bevare boligen.

Stuen

Boligen i nr.12 ble utformet som hjem for Arne Korsmo og Designer Grete Prytz Kittelsen. Boligen er, i funkis-ånd, tegnet med et minimalistisk uttrykk og neddempete detaljer. Noe som er et fremragende eksempel på Korsmo sitt mål å skape gode boforhold gjennom stram teknikk og forenklede linjer. Målet Korsmo hadde for øyet var å skape en bolig som fungerte som både arbeidskontor og familiehjem.

Spesielt de fleksible løsningene inne i boligen er unike. Dette åpner for at eierne kan fordele plass og rom etter behov og ønske. Boligen har nemlig svært mange gjenstander og områder som kan flyttes på og omformes. I denne sammenheng kan man nevne senger som kan slås opp som vegger og paneler som kan anvendes som tavler, i tillegg til møbler som kan omdannes til forskjellig stoler og sittegrupper. Arne Korsmo valgte å kalle et slik formelig interiøruttrykk for «hjemmets mekano».

Internasjonal anerkjennelse

Rekkehuset i planetveien har ikke bare introdusert internasjonale trender for Norge, men var også et spennende prosjekt om en ny måte å leve på. Boligene representerte romløsninger som kunne endres og formes etter eierens ønsker. Noe som ga rekkehuset internasjonal anerkjennelse som nyskapende og innovativt.

Det finnes blant annet mange skjulte apparater rundt om i huset, for eksempel innebygde skap med plass til hvitevarer. Vegger består ofte bare av veggpaneler som kan flyttes og vendes på for å skape andre uttrykk og farger i rommene. Huset er også fullt av store malerier malt på paneler, alt ment å passe sammen med huset unike arkitektoniske uttrykk.

Noen av ytterveggene i huset er laget av gjennomsiktige glassplater av en unik Thermolux-type. Dette var på 50-tallet svært moderne og vanskelig å gjennomføre, selv den dag i dag er dette et sjeldent syn. Dette bare understreker Korsmo sitt unike og innovative særpreg, og hans eksperimentelle arbeidsliv.